14 Eylül 2007 Cuma

Sapanca'da Anayasa Taslağı Görüşmesi

AK Parti'li Bakanlar, milletvekilleri ve hukuk uzmanlarından oluşan heyet, yeni Anayasa çalışmaları için Sapanca'ya geldi. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağı üzerinde değerlendirmelerde bulunacak 18 kişilik heyet, Sapanca Richmond Otel'e yerleşti. Heyetin sabah saatlerinden itibaren yeni anayasa taslağı üzerinde görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.


Sapanca Keyfi
Süt banyosu esnasında konu ile ilgili görüştüğümüz Dengir Mir Ahmet Kırat, Sapanca'da yapılacak olan bu çalışmanın çok "keyifli" geçeceğine yürekten inandığını belirtirken, onu en çok heyecanlandıran noktanın ise otelin içindeki Olimpik havuz olduğunu kaydetti. Yüzmeyi çok sevdiğini ifade eden Kırat, yeni anayasaya "Sapanca'nın huzur ve keyifli atmosferinin" sineceğinden emin olduğunu da sözlerine ekledi. Meclisin de Ankara'dan Sapanca'ya taşınması konuşulan öneriler arasında. Bakanlar Ankara'nın "gayet bayık" olduğunu ifade ediyorlar.

Sol'dan Öneri Geliyor
Ankara'da görüştüğümüz ÖDP milletvekili Ufuk Uras'ın ise soldan gelen bir ses olduğunu ifade ettikten sonra yeni meclisin Sapanca yerine Olympos'a taşınması gerektiğini savundu. "Bayrams's Tree House"un en iyisi olduğunu da sözlerine ekleyen Uras, "Bir kere Bayram's, Richmond'a bin basar, hem dorm ağaç evde kalırız, biraz sıkışsak da hepimizi alır" dedi.

Anayasa taslağı görüşmeleri için Sapanca'nın seçilmiş olması, dünyada da yankılar uyandırıyor. Son olarak, Sortie'de OHA muhabirimizin karşısına çıkan Ferrari'sini satan bilge, 18 kişilik heyetin Sapanca Richmond'da kalmasına çok içerlediğini, ve heyeti Tibet'e davet ettiğini açıkladı.

Hiç yorum yok: