12 Eylül 2007 Çarşamba

Rusya Başbakanını terleten günler

Geçtiğimiz hafta bir kaç gün boyunca yarı çıplak resimleri gazetelerin baş sayfalarını dolduran Rusya Başbakanı Vladimir Putin, eleştirilerin odağı oldu.

Üstsüz olarak görüntülenen Rusya Başbakanı'nın av gezisinin sona ermesinin ardından eleştiriler devam ediyor. Gezinin sonlarına doğru sıcak yüzünden şortunu da çıkarmaya niyet eden, ancak basın danışmanları tarafından engellenen Putin zor günler yaşıyor. Son olarak Başbakanlık Psikoloğu bu hareketlerin 50 yaş krizinden kaynaklandığını belirtmişti. Rus Ulusal Televizyonuna konuşan Igor Gagorov, Putin'in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bush ile yaşadığı gerginlik sonrası kendini rahatsız hissettiğini belirtti ve ekledi: "Üstüne gitmeyin, yoksa daha fazla soyunabilir. Bu da televizyon seyreden çocuklarımıza çok kötü örnek olur."


Geçtiğimiz haftalarda Putin'in medyaya yansıyan görüntüleri sonrasında Rus kamuoyunda eleştiriler sürüyor.


Gayler ve ev kadınları memnun
Oha Moskova Temsilcisi'ne konuşan Rus Gayler Birliği başkanı ise gaylerin Putin'in giysileri çıkarmasından dolayı herhangi bir rahatsızlıkları olmadığını, bilakis diğer meclis üyelerinin de onu izlemeleri gerektiğini belirtti. Rus ev kadınları da konudan şikayetçi olmadıklarını anlattı. Yazılı açıklama yapan Natalie Ornerov, "Biz ev kadınları olarak bu tip durumlardan rahatsız değiliz. Çocuklar zaten gündüz okulda. Biz de evde otururken sıkılıyoruz. Kitap okumamız gerektiği söyleniyor ama artık sıkıldık. Magazin istiyor, bulamıyoruz. Evet bizler Putin'i istiyoruz."

Başbakanlık mahkemeden korkuyor
Putin'in resimlerinin yayınlanması üzerine suç duyurusunda bulunan ismi açıklanmayan bir Rus vatandaşının kim olduğu merak edilirken, Putin aleyhindeki davanın kaybedilmesinden korkuluyor. Zira, her geçen gün yeni resimlerinin çıkması, karmaşanın devam etmesine neden oluyor. Bütün bu tartışmalar sürerken kameraların karşısına geçerek mutlu mutlu gülümseyen Putin ise durumundan şikayetçi değil: "Şikayetçi değilim. Vücudum güzel, ne zaman istersem soyunurum."

Hiç yorum yok: