13 Eylül 2007 Perşembe

Bin Ladin'den Bush'a futbol çağrısı

11 Eylül'ün 6. yıldönümünün hemen ertesinde El-Kaide'nin medya kolu As-Sahab'a konuşan Usame Bin Ladin, Amerika Başkanı'na maç yapma çağrısında bulundu.

As-Sahab televizyonuna You-tube aracılığıyla konuşan Bin Ladin,
Irak'taki saldırıları da kınadı ve çatışmaların sona ermesinin bütün dünya açısından mutlulukla karşılanacağını düşündüğünü söyledi.

Futbola davet

Geçtiğimiz günlerde medyada bomba etkisi yaratan video görüntülerinin ardından bir kez daha konuşan El-Kaide lideri Bin Ladin, Amerika'yla yaşadıkları sorunları çözümü açısından bir futbol maçının başlangıç niteleğinde olacağını belirtti. "Zaten ikimiz de muktediriz. Tek kale bir maç yaparız, maçın galibi dünyanın lideri olur, böylece kendi istediklerini gerçekleştirir. Ne 11 Eylül'ü yaptığım dolayısıyla ben Allah'ın iyi bir kulu olduğumu iddia ediyorum, ne de Bush, Irak saldırıları sonrasında kendisini "mutena bir insan" olarak nitelendirebilir. İkimiz de bu dünyaya gelmiş şer elçileri olduğumuzu kabul edelim ve sorunları bir maçla halledelim. Şer kazansın!" dedi.

Bush'un yanıtı ağır oldu
Bin Ladin'in videosu hakkındaki görüşlerini dile getiren Amerikan Başkanı George Bush ise kendisinin "kötü bir insan olmadığından adı gibi emin olduğunu" belirtti ve ekledi, "adım gibi eminim, çünkü babamın da adı George Bush. Nasıl babamın iyi bir adam olduğundan eminsem kendimin de iyi bir adam olduğundan eminim" dedi. Her konuşmasında gaf yapan Bush, Bin Ladin'in lideri olduğu "El Kaide" yerine, 1998 yılında Amerika'nın batısında ciddi hasara neden olan fırtına "El Nino" ismini kullandı. Amerikan Başkanı, "El Nino lideri beni tek kale maça davet etmiş. Ancak bildiğiniz gibi Amerikan futbolumuzda tek kale maç olmaz, iki takımın da kendi kalesi olur. İki kişiyle maç da olmaz. Bin Ladin çok cahil biri olmalı" dedi.

Hiç yorum yok: