12 Eylül 2007 Çarşamba

Jolie bu sefer de Myanmar'da

Hollywood'un ünlü simalarından, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında "her sene bir 3. dünya çocuğu evlat edinelim" kampanyasının yaratıcısı Angelina Jolie dün Myanmar'a gitti. Jolie, Myanmar'daki askeri cuntaya karşı bir haftadan uzun bir süredir ayaklanan budist rahiplerine katılacağını açıkladı.

Yaptıklarıyla her daim gündemde kalmayı başaran güzel yıldız, 25 kişilik Hollywood grubunun geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a mektup göndermesinin üzerine, Myanmar'a bizzat giderek duruma el koymaya karar verdi. Jolie'nin menajeri kararı birlikte olduğu ünlü yıldız Brad Pitt ile birlikte aldığını açıkladı. Menajer John Raymonds, Angelina Jolie'nin budist rahipleriyle birlikte en az bir ay kalacağını, bu süre içinde üçü evlatlık dört çocuğuna Brad Pitt'in, çiftin dadısı Juliet Hapwoods ile birlikte bakacağını açıkladı.


Jolie'nin en az bir ay boyunca Myanmar'daki rahiplere katılarak ayinler yapması, oruç tutması ve Nirvana'ya varması bekleniyor.

Çiftin ilişkisinde sorunlar mı var?
Los Angeles merkezli Vanity Fair dergisi ise Jolie'nin ziyaretinin Myanmarla ilişkili olmadığını, çiftin arasında bir süredir devam eden soğukluktan kaynaklandığını kaydetti. Salı günü yayınlanan dergide, Pitt ve Jolie'nin aralarının iyi olmadığının dergi tarafından bir aya yakın bir süredir açıklandığı ancak çiftin bunun aksini göstermek istercesine Venedik Film Festivali'nde oldukça samimi pozlar verdiği belirtildi. Ancak, dergi eleştirmenleri bu durumun gerçek olmadığından emin gibi. Zira Jolie'nin Myanmar ziyareti hakkında yazısı olan Jerry Gale, "Jolie Myanmar adını daha duymamıştır bile. Brad Pitt göstermiyor ama aslında ilişkide ipler onun elinde. Jolie'nin düşünmesi için bir süre uzaklaşması gerektiğini söyledi ve Jolie de bunu kabul etmek zorunda kaldı. Zaten şu sıralar Brad'in annesi de Jennifer'la sıkı fıkı ve biseksüel Jolie yerine hanımkız Jennifer'ı tekrardan eve almak için çok çalışıyor" dedi.


Myanmar memnun
Myanmar Rahipler Birliği ise yaptığı basın açıklamasında Angelina Jolie'ye kapılarının her daim açık olduğunu açıkladı. Myanmar uzun yıllardan beri askeri cuntayla yönetiliyordu. En son 1990 yılında Suu Kyi'nin NLD partisi seçimleri kazanmış, ancak darbe sonucu Kyi hapse gönderilmişti. 25 Hollywood yıldızı geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne Kyi'nin hapisten çıkartılması gerektiğine dair bir mektup yazmıştı.

Hiç yorum yok: