12 Eylül 2007 Çarşamba

Rusya'da "Seks Günü" İlan Ediliyor

Rusya'daki Ulyanovsk bölgesinin valisi, ülkenin milli günü olan 12 Haziran'da bebeği olacak çiftlere ödüller verileceğini açıkladı. Vali Sergei Morozov, çiftlerin seks yapabilmeleri için işten izin alabileceklerini belirtirken, bebek yapmayı başaranların araba, televizyon gibi ödüllere sahip olabileceğini kaydetti.

"Ülkenin Mutluluğunun Kaynağı Aile"

Morozov, bugünü "aile temas günü" ilan ederken, temasın nitelikleri hakkında fazla yorumda bulunmadı. Ancak bu yeni politikanın, Rusya'nın içinde bulunduğu demografik krize çözüm olabileceği yorumları yapılıyor. Zira, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra nüfus bir hayli azalmıştı. Kampanyanın işe yaradığının kanıtlarından biri ise, geçen yıldan beri doğum oranının yüzde 4.5 artmış olması. Morozov'un konu ile ilgili yorumları ise, "Ailede mutluluk, ülkeye mutluluk getirir" yönünde oldu.

Türkiye'den Yankılar
Konu ile ilgili bir açıklama da Türkiye'nin Kadın ve Aileden sorumlu devlet bakanı Nimet Çubukçu'dan geldi. Çubukçu, uygulamanın oldukça "hayırlı" olduğunu dile getirirken, Türkiye'nin böyle bir sorunu olmamasının oldukça sevindirici olduğunu kaydetti. Sabancı Üniversitesi Sosyal Etüdler programı öğretim üyesi Prof. Dr. Fadime Üzümlü ise, bebek yapan çiftlerin televizyon ile ödüllendirilmesi hakkındaki kaygılarını ifade etti. Üzümlü'ye göre bebek yapanlara televizyon verilmesi oldukça yanlış bir uygulama. "Bebekli annenin televizyon izleyecek zamanı kalıyor mu ki?" diyen Prof. Üzümlü, bir televizyon uğruna bebek yapanların sonradan yaşayacakları pişmanlıkla karışık hüzün duyguları konusunda ise oldukça kaygılı olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok: