12 Eylül 2007 Çarşamba

İstanbulluların çilesi bitmeyecek

İstanbulluların trafik çilesi okulların açılmasına bir hafta kala daha da yoğunlaşmış durumda.


Dün trafik yüzünden Levent-Maslak yolunu kullanan hiçbir yolcu işyerine mesai saatinin bitiminden önce varamadı, bugünse trafiğin açık olmasından dolayı işyerlerine erken giden çalışanlar mesai bitiminde çalışma saatlerinin uzunluğundan şikayet ederek greve gitme kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, İstanbul'daki trafik sorununun 2025 yılına kadar halledilemeyeceğini kaydetti. Akademisyenler ise İstanbul'daki araba sayısının azaltılması, bunun yerine helikopter seferlerinin arttırılması gerektiğini söylüyor.

OHA'ya konuşan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Meyram, yurtdışından hoovercraft getirilmesinin de trafiğin düzeltilmesi açısından gerekli olduğunu belirtti. "Bu şekilde modern çağda yaşayan bir toplum görünümüne sahip oluruz" diyen Meyram, İstanbul'daki ulaşım sistemini "primitif" olarak tanımladı.

Konuyu bir de vatandaşın ağzından dinledik:
Halim Yücesever (43): Valla şu trafiğe alıştık biz artık. Bugün gördüğünüz gibi hiç trafik yok, halbuki ben işe gidebilmek için evden 5 buçukta çıkmıştım. Şimdi ne yapacağım onca zaman. Bu trafiğin bitirilmesi şart. Olmuyor böyle!
Leyla Gületapar (21): Ben dün işe gittiğimde saat 4 olmuştu. Tabi çalışmak gerekiyor... Gece yarısına kadar işte kalmak zorunda kaldık. Ailem çok şikayetçi. Geç saatlerde bir genç kızın İstanbul sokaklarında tek başına dolaşması normal bir durum değil tabi. Ne yapacağımızı şaşırdık.
Prof. Dr. Mete Hergüç (50): Bizim üniversite yeri dolayısıyla çok fazla sıkıntıyla karşılaşıyor. Yatakhanelerde kalan öğrenciler zamanında derse gitse de biz geç kalıyoruz. Bu durumun düzeltilmesi gerekir.

Hiç yorum yok: