14 Eylül 2007 Cuma

Mynamar'da Cunta, Muhaliflerin Telefonlarını Kesti


Myanmar'daki askeri cunta, muhalefetteki Milli Demokrasi Birliği (MDB) de dahil olmak üzere 50 eylemci ve örgütün telefonlarını kesti.

MDB sözcüsü Myint Thein, "Merkezimizin ve evimin telefonlarını kestiler" derken, diğer muhalif kaynakları da muhtemelen yabancı basınla ve sürgündeki haber kuruluşlarıyla teması önlemek için toplam 50 cep telefonu ve sabit telefonun kesildiğini söyledi. Bir analist de "Bunun sebebi, eylemciler ile eylemcilerin mesajını halka ileten yabancı basın arasındaki iletişim hattını yok etmek olabilir" dedi.


Aynısı Türkiye'de de Uygulanacak
Gelişmelerin ardından ayaklanan Kerinçsiz ve arkadaşları, Türkiye'de de bu uygulamanın yapılması gerektiğini savundu. Zira, hükümete veya askere muhaliflerin telefonlarının kesilmesi gündeme gelirse, bu uygulamayla ilgili geniş bir kampanya başlatılacak. Kampanya'nın reklamlarında, en son "ev telefonu kullanın ehe ehe" reklamlarında oynayan çok ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın boy göstermesi bekleniyor. Telefonlarının kesilmesi gündemde olan muhalifler ise, "Biz de skype ve msn kullanırız" dediler.

Hiç yorum yok: