13 Eylül 2007 Perşembe

Bursa'da Eşcinsellere Gözaltı


Bursa'da 10 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eşcinsellerden 9'unda, bulaşıcı hastalığa rastlandığı bildirildi. Eşcinsellerle ilişkiye giren kişilerin sayısına ilişkin net bir bilgi olmadığını belirten yetkililer, ''Bu kişilerle ilişkiye girenlerin, sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekiyor. En yakın sağlık kuruluşuna giderek, kendilerini deşifre etmeden tahlil ve tedavilerini yaptırabilirler'' diye konuştu.


Yeni Yaptırımlar Geliyor

Yetkililerin OHA muhabirimize özel olarak yaptığı açıklamalar ise çok konuşulacak. Yeni bir yasa tasarısı uyarınca, 14 Ekim 2007 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak olan yeni bir mekanizma sayesinde, eşcinseller, uzaylılar, böcekadamlar, mutantlar, saylonlar, zergler, büyücüler, cadılar, kaplumbağalar ve deliler tespit edilebilecek. Uzmanlar, birkaç ay içinde geliştirilecek yeni teknolojiler sayesinde, bu yeni mekanizmanın kapsamının; yarasaadamlar, vampirler, kurtadamlar ve orkları da kapsayacağını bildiriyor.

Elfler Ne Olacak?

Elflerle ilgili bir tespit mekanizması taslağı ise henüz mevcut değil. Zira halk, elfleri çok seviyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz bir vatandaş, "Elfler çok taş, kulakları da çok şirin" derken, anket sonuçları da elflerin halkımızın muazzam hoşgörüsünden ve efsanevi konukseverliğinden mahrum kalmadığını ortaya koydu. Ancak konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşın, "elfler" derken hem dişi, hem de erkek elfleri kastetmesi ve hepsinin taş olduğunu belirtmesi, onun eşcinselleri teşhis eden mekanizma tarafından mimlenmesiyle sonuçlandı. Vatandaş, konuyla ilgili yorum yapmazken, endişelenen yöre halkı elflere olan nefretini dile getirirken "elfleri hiç sevmeyiz, çok uzun yaşıyorlar, o ne öyle" dedi.

Lezbiyenlere Sınırsız Hoşgörü
Eşcinsel erkekler hakkındaki yaptırımların oldukça ağır olacağı da kulislerde konuşulurken, lezbiyenlerle ilgili bir maddenin ise taslakta yer almayacağı belirtildi. Özel jet uçağında OHA muhabirimizin konuştuğu bir bakan "onlar kalsın" dedi. Özellikle çekici lezbiyenlere karşı Türk halkının benzersiz hoşgörüsünün uygulanacağı iddia ediliyor.

Fişlenenlerin Akıbeti Belirsiz
Eşcinseller, saylonlar ve benzerleri tespit edildikten sonra uygulanacak yaptırımlar ise şu an tartışma konusu. İzleme ve tespit bakanlığı, fişlenen yurttaşların yurttaşlıktan çıkarılma durumunun söz konusu olabileceğini savunurken, kulislerde "Otomatik Portakal" filmindeki beyin yıkama aparatının da kullanılma ihtimalinin olduğu konuşuluyor. Beyin yıkama aparatı, eşcinseller, vampirler, kaplumbağalar, zergler, mutantlar ve saylonlara "siz ipne değilsiniz, çok ayıp, erkek adamsınız ve erkek adam kan içmez" mesajı verecek.

Etiyopya Çözümü
İnsan hakları örgütleri ve aydınlar ise Etiyopya'da yaşama kararı aldı. Kıpti takvimini kullanan Etiyopya, geçtiğimiz günlerde 2000 yılına girmişti. Aydınlar, Etiyopya'ya 7 yıl sonra gelen Milenyum'un aydınlık bir gelecek vaad etmesini umuyor. Bu gelişmenin ardından tespit bakanlığı ise, "Kıpti ne lan" derken, sivil toplum kuruluşları ve aydınlar için "çok pis laflar hazırladıklarını" ifade etti.

Hiç yorum yok: